Yritykset antavat palkallista vapaata lemmikkinsä menettäneille

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Rakkaan ja pitkäaikaisen lemmikin menettäminen voi olla todella vaikea paikka. Ihmiset tarvitsevat suruaikaa ja töihin keskittyminen heti menetyksen jälkeen voi tuntua todella vaikealta. Yhdysvalloissa osa yrityksistä on ottanut tämän huomioon tarjoamalla työntekijöilleen palkallista vapaata.

CBS Miami -uutiset kertovat, että Yhdysvalloissa jotkut yritykset tarjoavat työntekijöilleen palkallista vapaata, jonka he voivat lemmikin menehtymisen jälkeen käyttää suremiseen. Vapaapäivän tarkoitus on auttaa työntekijän surutyötä käynnistymään ja saada toipuminen alkamaan.

Erica Lee -niminen nainen menetti rakkaan koiransa, minkä jälkeen hänen yrityksensä tarjosi hänelle palkallista suruaikaa vapaapäivän muodossa. Vapaapäivänsä aikana nainen suri menetystään ja pystyi selittämään koiran kuoleman myös nuorelle pojalleen, joka jäi ikävöimään menehtynyttä perheenjäsentä.