Ala-aste järjestää transsukupuolisuuspäivän – vanhemmilta tyly tuomio!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englannin Hartfieldissa sijaitseva ala-aste on ilmoittanut järjestävänsä koululaisille valistuspäivän transsukupuolisuudesta. Hyväntekeväisyysjärjestöjen avustuksella koulussa järjestetään erilaisia opetustunteja aiheeseen liittyen ja koululla vierailee transsukupuolisia luennoitsijoita.

Koulu on ilmoittanut vanhemmille, että tempaus tulee olemaan osa The Allsorts Youth Project -valistuskampanjaa. Opettajien mukaan lapset ovat olleet päivästä innoissaan, sillä monia heistä on kiinnostanut oppia lisää aiheesta.

Sen sijaan vanhempien reaktiot ovat yllättäneet opettajat. Rehtori Emma Maltby kertoi Metro-lehdelle, että kymmenet vanhemmat ovat ilmoittaneet olevansa tyytymättömiä koulun erikoispäivään.

Muutamien lasten vanhemmat ovat ilmoittaneet, etteivät he aio päästää lastaan kouluun kyseisenä päivänä. Koulu ei ole painostuksesta huolimatta perunut päivää vaan se järjestetään suunnitelmien mukaisesti. Opettajat uskovat tempauksen leviävän myös muihin kouluihin.