Instagram muuttumassa Facebookin kaltaiseksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu kuvapalvelu Instagram on läpikäymässä suuria muutoksia. Yhtiön mukaan sovelluksen syöte muuttuu lähitulevaisuudessa kronologisesta algoritmeihin perustuvaksi. Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, etteivät kuvat näy enää käyttäjälle aikajärjestyksessä.

Sen sijaan suosituimmat kuvat tulevat näkymään ensimmäisinä, samaan tapaan kuin Facebookissa. Viestien järjestykseen vaikuttaa myös se, kuinka Instagramia on käyttänyt aikaisemmin.

– Ihmisiltä jää näkemättä keskimäärin 70 prosenttia heidän Instagram-syötteensä sisällöstä. Haluamme varmistaa, että ne 30 prosenttia mitä näet tulevat olemaan parhaat mahdolliset 30 prosenttia, Instagramin toinen perustaja Kevin Systrom kertoi New York Times -lehdelle.

Uutinen muutoksesta on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa, eivätkä monet Instagram-käyttäjät ole mielissään uudistuksesta. Mikroblogipalvelu Twitter uudisti taannoin aikajanaansa samalla tavalla algoritmeihin perustuvaksi.

Monet Twitter-käyttäjät kritisoivat palvelua muutoksesta. Instagram tulee kokeilemaan uutta algoritmeihin perustustuvaa aikajanaa ensin pienellä määrällä käyttäjiä. Toistaiseksi ei ole tiedossa, koska kokeilu tullaan aloittamaan.