Tässä on tulevaisuuden pizzalähetti – robotti toimittaa kotiovelle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kansainvälinen pizzeriaketju Domino’s on aloittanut ensimmäisenä maailmassa pizzojen toimittamisen robotin avulla. Australiassa sijaitsevat ravintolat ovat puolen vuoden ajan tehneet yhteistyötä Marathon Robotics -yrityksen kanssa.

Lopputuloksena on pizzoja toimittava robotti. Kaduilla vaeltava pizzarobotti kulkee noin 20 kilometrin tuntivauhtia ja se osaa laskelmoida, mikä on nopein reitti perille. Laser- ja sensoritunnistimien avulla robotti osaa väistellä tiellä olevia esteitä.

Toistaiseksi robotti voi tehdä toimituksia vain muutaman kilometrin säteellä, sillä sen akku tulee ladata 20 kilometrin välein. Daily Mail Australia -lehden mukaan ensimmäinen pizzarobotti on vasta testauksessa ja seuraavissa toimitusroboteissa tulee olemaan paranneltuja ominaisuuksia, kuten pidempi akun kesto. Robottia testanneet ovat olleet tyytyväisiä ja ravintoloiden mukaan erityisesti asiakkaat ovat olleet robotin tekemistä toimituksista innoissaan.