Korsettiyritys oikeuteen huijauksesta – ei vaikutakaan vartaloon?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Julkkistähtien suosima Waist Gang Society -korsettiyhtiö on haastettu oikeuteen vartaloa muokkaavien treenikorsettien epärehellisen markkinoinnin vuoksi. Monet treenikorsetteja käyttäneistä naisista ovat pitäneet niitä huijauksena.

Vyötärön muokkaustreeni korsettien avulla on ollut muun muassa Kardashianin sisarusten suosiossa. Kim, Kourtney, Khloe ja Kylie ovat kaikki julkaisseet netissä kuvia ”waist-training”-sessioistaan. Luonnollisesti tähdille on maksettu siitä, että he mainostavat korsetteja sosiaalisessa mediassa.

Mainonta on ollut monien naisten mielestä harhaanjohtavaa, sillä se antaa ymmärtää, että korsettia käyttämällä saa samanlaisen vartalon kuin esimerkiksi Kim Kardashianilla. TMZ-sivuston mukaan terveysasiantuntijat ovat tyrmänneet ajatuksen, että elastisilla treenikorseteilla voisi muokata vartaloa.

Asiantuntijoiden mukaan vyötärön muokkaaminen oikealla korsetilla on monen vuoden urakka. Korsetin tulee olla joustamaton ja kireä ja sitä on pidettävä yhtäjaksoisesti monta vuotta, eikä vain muutamia tunteja viikossa.

Asiantuntijat ovat todenneet, että joustavat treenikorsetit eivät muotoile vyötäröä tai polta rasvaa. Treenikorsetti saattaa ehkäistä rasvan kerääntymisen vyötärölle, mutta se ei kavenna vyötäröä. Waist Gang Society joutunee todistamaan lähitulevaisuudessa treenikorsettiensa todelliset hyödyt, mikäli he haluavat välttyä joukkohaasteessa vaadituilta valtavilta korvaussummilta.