Presidentti Sauli Niinistö järkyttyi 11-vuotiaan Valtterin kokemuksista: ”Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomat suomalaiset ovat tänään kommentoineet ja jakaneet 11-vuotiaan Valtteri Saarisen tämänaamuista haastattelua YLE Aamu-tv:ssä. Rohkea tummaihoinen nuori mies kertoi avoimesti kohtaamastaan rasismista ja kertoi miten on itse siihen reagoinut.

– Mua haukutaan neekeriksi, kakaksi ja kakanväriseksi ja nekruksi ja kaikkea semmoista. Ei se nimittely hyvältä tunnu. Se on vähän ahdistavaa. Se on tapahtunut sen verran useasti, ettei siitä jaksa enää välittää, Valtteri Saarinen kertoi.

Sosiaalisessa mediassa kymmenettuhannet ovat paheksuneet syvästi Valtteriin kohdistunutta käytöstä, mutta samalla ihastelleet nuoren miehen asennetta ja rohkeutta kertoa asiasta. Rohkeaksi Saarista nimitti Facebookissa myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka niin ikään järkyttyi pojan kokemuksista.

– Joskus järkyttyy jo heti aamusta. Tänään kävi niin. Valtteri, 11-vuotias poika, kertoi tv:ssä kokemuksistaan. Häntä syrjitään ja nimitellään ihonvärinsä vuoksi, bussikin saattaa jättää poimimatta hänet kyytiin. Tällaista vääryyttä ei saa Suomessa tapahtua. Valtteri antoi rohkean mallin rasismin vastaiselle viikolle! SN

Joskus järkyttyy jo heti aamusta. Tänään kävi niin. Valtteri, 11-vuotias poika, kertoi tv:ssä kokemuksistaan. Häntä…

Julkaissut Sauli Niinistö 21. maaliskuuta 2016

Suoraa puhetta rohkealta nuorelta mieheltä.

Julkaissut Yle aamu-tv 21. maaliskuuta 2016