Aamiaisen jättäminen väliin lihottaa enemmän kuin kaksi aamiaista

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aamupalan hyötyvaikutuksia on toitotettu ihmisten takaraivoihin vuosikymmenten ajan. Nyt on jopa todistettu se, että kaksi aamupalaa on parempi ja terveellisempi vaihtoehto kuin se, että ei söisi päivän ensimmäisinä hereilläolon tunteina yhtikäs mitään.

Connecticutin ja Yalen yliopistot toteuttivat yhteistutkimuksen, jonka mukaan kahden aamupalan syövät koululaiset ovat normaalipainoisempia kuin kokonaan aamupalan väliin jättäneet lapset. Tutkimukseen osallistui 600 varhaisteiniä. Osa heistä söi ensimmäisen aamupalan kotona ja toisen koulussa. Heidän painonsa kehittyi normaalisti.

Molemmat aamupalat väliin jättäneet lapset olivat jopa kaksi kertaa enemmän ylipainoisia tai liikalihavia. Aamupalan syömisen on ajateltu vaikuttavan samalla tavalla myös aikuisiin. Tutkijoiden mukaan aamupalan väliin jättäneet henkilöt syövät todennäköisesti loppupäivästä enemmän ja suurempia määriä kerralla, mikä johtaa painon kertymiseen, The Cut -julkaisu uutisoi.