Starbucks lahjoittaa hävikkiään miljoonille sitä tarvitseville

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Starbucks alkaa lahjoittamaan kaiken hävikkiruokansa pois apua tarvitseville Food Donation Connection -järjestön ja Feeding America -järjestön kanssa solmittujen yhteistöiden avulla. Starbucks on jo kauan halunnut lahjoittaa hävikkinsä pois ruokaa tarvitseville ihmisille, mutta on joutunut taistelemaan erilaisten säädösten ja tahojen kanssa vanhaksi menevän ruoan lahjoittamisesta.

Starbucks on saanut vihdoin kaikki lupansa kuntoon ja onnistunut järjestämään hävikkiruoalle kuljetuksen, jonka aikana ruoan tuoreus ei kärsi. Kahvilaketju alkaa lahjoittamaan Yhdysvalloissa sen 7.600 kahvilasta jäävän hävikin kokonaisuudessaan järjestöjen kautta ruokapankeille, jotka jakavat ruoat tarvitseville ihmisille.

Starbucks arvelee pystyvänsä kaikkien kahviloiden hävikin lahjoittamisen avulla jakamaan ruokaa miljooniin koteihin. Omalla esimerkillään kahvilaketju rohkaisee muitakin suuria ketjuja keskittymään ruoan pelastamiseen täysin syömäkelpoisen ruoan pois heittämisen sijaan.