Rubiinisormusta myydään 15 miljoonalla dollarilla

Lux Viihdeuutiset · Annika Kela

New Yorkissa järjestettävässä Christie’s -huutokaupassa on esitelty myyntiin tulevaa rubiinisormusta. Harvinaisen jalokiven omaavan sormuksen on arvioitu olevan jopa 15 miljoonan dollarin arvoinen.

Burmalainen rubiini on 15.99 karaattia ja se on saanut lempinimen Jubilee Ruby. Christie’s-huutokaupan mukaan burmalaisia rubiineja tulee harvoin myyntiin ja aiemmin vastaavan jalokiven sisältävä koru on myyty Yhdysvalloissa vuonna 1990.

Burmasta löydetyt rubiinit ovat haluttuja korukiviä. Punertava sävy on burmaialisille rubiineille ominainen ja sävyä kutsutaan usein ”kyyhkysen veriksi”. On sanomattakin selvää, että suuresta jalokivestä on turha kilpailla huutokaupassa, ellei pankkitililtä löyty kymmeniä miljooneja dollareita.