Tutkijat tyrmistyivät: Shakespearen pääkallo kadonnut haudasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näytelmäkirjailija William Shakespearen hauta sijaitsee Iso-Britannian Stratford-upon-Avonin Holy Trinity -kirkon alapuolella. Hautaa taannoin tutkineet arkeologit ovat kuitenkin tehneet yllättävän havainnon: Shakespearen pääkallo on mitä ilmeisimmin varastettu.

Arkeologit tutkivat hautaa maankuoren läpäisevän tutkan avulla. Tutkimuksissa kävi ilmi, että kirjoittajalegendan pää vaikuttaisi puuttuvan ruumiista. Tutkimusta johtavan Kevin Collsin mukaan tämä viittaisi vanhojen tarinoiden, joiden mukaan Shakespearen pääkallo on varastettu, pitävän paikkansa.

– Vaikuttaa vahvasti siltä, että Shakespearen pääkallo ei sijaitse Holy Trinityn kirkossa, Colls kertoo ITV-uutissivuston mukaan.

Shakespearen ruumista ei aiota pään puuttumiseen vihjaavasta löydöstä huolimatta kaivaa esiin. Onko pääkallo päätynyt esimerkiksi Hamlet-näytelmän kuuluisan monologin tavanomaista autenttisemmaksi rekvisiitaksi, on tutkijoille mysteeri. Huhujen mukaan kallo olisi varastettu jo vuonna 1794 aarteenmetsästäjien toimesta.