Näin teinit reagoivat Windows 95 -käyttöjärjestelmään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Microsoftin Windows 95 -käyttöjärjestelmä julkaistiin aikoinaan suuren kohun ja näyttävän mainoskampanjan saattelemana. Graafinen käyttöjärjestelmä tuntuikin ilmestymisaikoinaan monille PC-käyttäjille käänteentekevältä ja aikaansa edellä olevalta.

Ajat kuitenkin muuttuvat, ja nykyään Windows 95 näyttää lähinnä antiikkiselta muinaisjäänteeltä. Fine Brothers Entertainmentin tuoreella Youtube-videolla nähdään, miten teinit reagoivat 21 vuotta vanhaan käyttöjärjestelmään.

Microsoftin Windows 95 näyttää arvatenkin nuorten silmissä alkeelliselta ja tylsältä. Se osoittautuu yllättävän vaikeakäyttöiseksi nykyaikaisiin käyttöjärjestelmiin tottuneille teineille. Videon lopussa hämmästystä herättää myös tietokoneen sulkeminen, joka ei 90-luvulla ollut aivan yhtä yksinkertaista kuin nykyisten koneiden tapauksessa.