Mies aloitti rakennusurakan 50 vuotta sitten – nyt tulos vetää hiljaiseksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Espanjalainen Justo Gallego Martinez on aloittanut yli 50 vuotta sitten valtavan rakennusurakan kotikaupungissaan Mejorada del Campossa. Entinen munkki alkoi rakentaa kaupunkiin katedraalia 60-luvulla ja urakka on vieläkin kesken.

88-vuotias Martinez ei ole arkkitehti eikä rakennusmestari, mutta siitä huolimatta hän on onnistunut suunnittelemaan ja rakentamaan uskomattoman upean ja monimutkaisen rakennuksen. Mies on omistanut elämänsä projektille ja hän herää joka aamu kello 3.30 rakentamaan katedraalia.

Metro-lehden mukaan Madridin kupeessa sijaitsevan kaupungin katedraalissa pääsee vierailemaan ilmaiseksi. Rakentajalle voi jättää omantuntonsa mukaan lahjoituksia keräyslippaaseen. Rakennus on vielä pahasti kesken ja Justo Gallego Martinez tietää, ettei hän tule näkemään sitä valmiina.

Hän kokee olevansa kuin Guadi, joka suunnitteli mahtipontisen La Sagrada Familia -katedraalin. Hänellä ei ole kiire saada sitä valmiiksi, mutta hän toivoo, että joku jatkaa hänen työtään, kun hänestä aika jättää.