Mies halusi maistaa itseään – leikkasi palan lihaksestaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Brit Lab -kanavan Greg Foot oli kiinnostunut tietämään miltä hänen oma lihansa maistuu, minkä vuoksi hän päätti tehdä videolla kokeilun ja maistaa sitä. Lihakappaletta varten tarvittiin ensin miehen jalan reisilihaksesta näyte, jonka ottaminen näyttää erittäin kivuliaalta paikallispuudutuksesta huolimatta.

Oman lihan syöminen on laitonta. Reidestä otetun näytteen avulla tutkijat tekivät kuitenkin laboratoriossa lihankaltaisen suuremman palan käyttäen oikean näytepalan koostumusta ja tuoksua tavoitteenaan. Tutkimusten tuloksena saatiin selville, miltä Footin liha maistuisi ja tuoksuisi.

Jalasta otettu näyte oli tutkijoiden mukaan kuin kanan- ja naudanlihan yhdistelmä koostumukseltaan. Kypsennettynä Footin lihasta erottuivat samankaltaiset lihaisat aromit kuin lampaasta ja porsaasta. Lopulta mies päättää jauhaa kaikkia tutkimuksessa esille tulleita lihoja yhdeksi jauhelihamassaksi ja tehdä siitä itselleen burgerin.