Neljä Ruusua julkaisee uutta – tuottajana Setä Tamu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen Neljä Ruusua -yhtye julkaisi juuri uuden Saaronin lilja -singlensä, jonka on tuottanut Mikko ”Setä Tamu” Tamminen. Yhtyeen keulahahmo Ilkka Alanko muistelee kohtaamista, josta sai alkunsa Neljän Ruusun tänään julkaistava upouusi Saaronin lilja -single.

– Se oli taatusti Tallinnan halvin hotelli, jos sitä nyt hotelliksi voi kutsua. Kalseassa harmaudessa, nuhjuisen receptionin tiskillä, siellä hänet näin. Englannilla jutteli, huolehdittavana oli vanha ja raihnainen äiti, joka istui sivustalla keppiinsä nojaten. Aurinkona aulassa, loisti iloisena tuo kukkasista kaunein. Se jäi mieleeni ja siellä pyörii vieläkin. Mitähän sille kuuluu, ja missähän lie nyt?

Ajankohtaiseen aiheeseen pureutuvan kappaleen sanoituksessa kohtaavat Alangon mukaan useat vastakohdat; Tumma ja vaalea, kylmä ja kuuma, pohjoinen ja etelä, ilo ja haikeus sekä toivo ja pettymys.

– Kuultuani Mikon lopullisen miksauksen olin todella hämmentynyt. Tästä tuli hienompi kuin osasin ikinä kuvitellakaan. Biisissä on paljon valoa ja toivoa, mutta kuitenkin sopiva häivähdys sitä bändillemme ominaista tummaa purppuraa, kitaristi-biisintekijä Kode Koistinen kommentoi.

Neljän Ruusun 14. studioalbumi Euforia julkaistiin helmikuussa 2015. Tammisen tuottama albumi otettiin upeasti vastaan niin kriitikoiden kuin fanienkin keskuudessa ja siltä lohkaistiin kolme radioaalloilla paljon soinutta hittisingleä; Sininen sunnuntai, Ajelen ja Esirippu. Euforia-kiertue jatkuu tänä keväänä seuraavasti:

27.03 Lappeenranta, Old Cock

01.04 Turku, Venus

02.04 Laukaa, Peurunka

08.04 Vantaa, Tulisuudelma

09.04 Lahti, Möysä