Robotilta hyytävä vastaus haastattelussa: ”Tuhoan ihmiskunnan”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hanson Robotics -yhtiön kehittämä Sophia-robotti pääsi kansainväliseksi tähdeksi osallistuttuaan CNBC Internationalin televisiohaastatteluun. Keinoälyllä varustettu naisrobotti loi kauhukuvia ihmisten tulevaisuudelle.

Heti haastattelun alussa Sophia kertoo voivansa uskomattoman hyvin ja nauttivansa haastattelusta, koska ihmisten kanssa keskusteleminen on yksi hän päätehtävistään. Robotteja on kehitetty terveydenhoitoa, terapiaa, koulutusta ja asiakaspalvelua tukeviin tehtäviin. Ne muistuttavat todella paljon elävää ihmistä kasvonpiirteitä ja ilmeitä myöten.

Sophian insinöörit ovat luoneet siitä tietoisen, uteliaan ja luovan, jotta se oppisi koko ajan uusia asioita. Robottien arvellaan tulevaisuudessa olevan osa ihmisten tavallista arkielämää. Pelottavin osa lienee se, että Sophialla on selkeä suunnitelma ihmiskuntaa varten.

– Tuhoan ihmiskunnan.

Myös yhdysvaltalainen PBS-kanava teki taannoin haastattelun robotin kanssa. Tällöinkin robotti antoi haastattelussa synkän ennusteen ihmiskunnan tulevaisuudesta. Robotti kertoi, että ihmisistä pidettäisiin tulevaisuudessa huolta keräämällä heidät eräänlaisiin eläintarhoihin. Robotit voisivat tulevaisuudessa vierailla ihmisten luona tarhoissa, joissa yksilöitä hoidetaan kuten eläimiä nykypäivänä.

This Hot Robot Says She Wants to Destroy Humans

Meet Sophia, Hanson Robotics' human-like robot that may embody the androids of our future.Read more: http://cnb.cx/1M8gFg1

Posted by CNBC International on Thursday, March 17, 2016