Sairaalan henkilökunta lievittää stressiä terapiakoirien avulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koirien ja muiden lemmikkieläinten läsnäololla on todistettavasti stressiä ja verenpainetta vähentävä vaikutus. On olemassa erilaisia terapiaeläimiä, jossa parannetaan henkilön fyysistä, sosiaalista, emotionaalista ja kognitiivista toimintaa. Nyt koirat auttavat purkamaan stressiä sairaaloissa.

Associated Press uutisoi hankkeesta, jossa chicagolaiseen sairaalaan on otettu koiria lievittämään lääkintähenkilökunnan kokemaa ahdistuneisuutta. Stressaava sairaalatyö saattaa aiheuttaa hoitajille ja lääkäreille jopa paniikkikohtauksia. Sen sijaan, että terveydenhoidon ammattilaiset turvautuisivat synteettisesti tuotettuihin lääkkeisiin, voivat he lievittää pahaa oloa koiria rapsuttelemalla.

Pilottihankkeessa testataan, voiko henkilökunta saada apua stressinhallintaan koirien avulla. Sairaanhoitajat ja lääkärit voivat viettää muutaman minuutin työpäivän aikana koirien kanssa ja mennä sen jälkeen virkistyneenä jatkamaan töitä potilaiden pariin. Kerroimme äskettäin hieman samankaltaisesta testistä, jossa koirat lievittivät ihmisten lentopelkoa lentokentällä.