Bataattiranskalaiset helppo tehdä itse – herkku vie kielen mennessään

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perunan oranssi pikkuserkku bataatti on saavuttanut viime vuosina jalansijaa myös suomalaisten keittiöissä. Makea mukulakasvi soveltuu erinomaisesti laatikko-, keitto- ja naposteluruokiin. Nyt esittelemme bataattiranskalaisten tekotavan.

Makunystyröitä kutkuttavia videoita esittelevä Tasty -Facebook-sivu hemmottelee seuraajiaan ihanilla ja yksinkertaisilla resepteillään. Bataattiranskalaisten teko aloitetaan kasvin viipaloimisesta tikkuperunoiden tyyliin. Sen jälkeen bataattiviipaleita liotetaan vedessä tunnin ajan.

Nosta bataatit liinan päälle ja kuivaa ne huolellisesti. Siirrä bataatit sen jälkeen kulhoon ja kuorruta kahdella ruokalusikallisella maissitärkkelystä, ruokalusikallisella oliiviöljyä, lisää pippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta ja ruskeaa sokeria. Levitä bataatit pelille ja paista 220 asteessa puolisen tuntia. Käännä viipaleita 15 minuutin jälkeen.

Baked Sweet Potato FriesFULL RECIPE: http://bzfd.it/1Lzxcto

Posted by Tasty on Sunday, March 20, 2016