Näin suositut koirarodut ovat muuttuneet 100 vuodessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihminen on jalostanut koirarotuja erilaisiin käyttötarkoituksiin vuosisatojen ajan. Nykyisin jalostaminen keskittyy lähinnä ulkonäön tai luonteen muokkaamiseen, mutta ennen sen tarkoitus oli tehdä koirista ihmiselle hyödyllisiä apureita.

Ulkonäköjalostus on tehnyt lähes kaikista suosituimmista koirista seurakoiria, eikä niitä käytetä enää työtarkoituksessa. Näyttelylinjaiset koirat eivät välttämättä edes muistuta samaa rotua kuin sata vuotta sitten. Nyt näemme Business Insiderin julkaiseman videon koirarotujen muuttumisesta vuosien varrella.

HUOM! Suuren suosion johdosta Business Insiderin verkkosivusto on toistaiseksi kaatunut, joten myös sivuston video ei toimi. Staran toimitus pahoittelee verkkomedian puolesta.

Esittelyvideossa on suosituimpia seurakoiria aina bulldogeista mäyräkoiriin. Jalostamisen myötä useat rodut kärsivät uusista sairauksista ja rotutyypillisistä vaivoista. Surullisinta on se, että ihminen on aiheittanut vaivat lähinnä lemmikkieläinten ulkonäön vuoksi.