Nämä iltarutiinit varmistavat hyvät yöunet

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ennen nukkumaan menemistä olisi hyvä rauhoittua ja sulkea elektroniset laitteet välttääkseen sinisen valon vaikutukset juuri ennen sänkyyn kömpimistä. Hyvien yöunien saamiseen vaikuttaa positiivisesti myös illalla tehtävä rutiini, joka alkaa valmistelemaan mieltä ja kehoa yöunia varten.

Huffington Post on julkaissut uniasiantuntijan Michael A. Grandnerin tekemän kaavion siitä miten ihmisten tulisi valmistella nukkumaan menemistä. Kahvin juominen tulisi lopettaa jo kuusi tuntia ennen suunniteltua nukkumaanmenoaikaa ja alkoholin juominen kolme tuntia ennen.

Viimeinen illallinen ja liikuntasuoritus tulisi olla ohi vähintään kaksi tuntia ennen nukkumaan menemistä. Monen iltarutiineihin kuuluu tietokoneen näytön tai television katsominen, mutta elektronisten laitteiden tulisi olla kuitenkin suljettuina jo tuntia ennen yöunia. Tuntia ennen tulisi lopettaa myös kaikenlainen työskentely, opiskelu ja asioista stressaaminen.