Huijaus leviää Instagramissa – älä retkahda tähän viestiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuvapalvelu Instagramin uutisoitiin taannoin muuttuvan enemmän Facebookin kaltaiseksi. Uudistusten myötä suosituimmat kuvat tulevat näkymään Instagramin syötteessä ensimmäisinä uusimpien otosten sijaan.

Uutisen myötä monet ovat törmänneet Instagramissa viime päivinä kiertäneisiin viesteihin, jossa käyttäjät kehottavat seuraajiaan ottamaan julkaisuilmoitukset käyttöön. Viestissä väitetään, etteivät käyttäjien kuvat tule enää muussa tapauksessa näkymään aikajanassa, Huffington Post uutisoi.

Julkaisuilmoitusten käyttöönottoa ei kuitenkaan suositella, mikäli ei halua saada erillistä ilmoitusta puhelimeensa joka ikinen kerta kun käyttäjä jakaa uuden kuvan. Tosiasiassa on vielä epäselvää, kuinka uudistukset tulevat käytännössä vaikuttamaan kuvien näkyvyyteen Instagramin syötteessä.

Kiertoviesteissä väitetään Instagramin uudistusten astuvan voimaan ”seuraavana päivänä”. Myös tämä on perätön huhu, sillä aikajanan uudistus on tulossa Instagramiin vasta tulevien kuukausien aikana. Parhaillaan Instagramissa on sen sijaan teknisiä ongelmia esimerkiksi joidenkin Mac OS -järjestelmän Safari-selainten kanssa.