Asiantuntija paljasti montako kuppia kahvia päivässä kannattaa juoda

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomi on yksi maailman eniten kahvia kuluttavista maista. Paahtimoyhdistyksen mukaan suomalaiset käyttävät paahdettua kahvia vuodessa noin 10 kiloa henkilöä kohti. Tämä tarkoittaa, että suomalainen juo keskimäärin 4-5 kuppia päivässä.

Juovatko suomalaiset sitten aivan liikaa kahvia? Eivät välttämättä, mikäli asiantuntijalta kysytään. Reddit-sivustolla ihmisten esittämiin kysymyksiin vastannut Harvardin yliopiston ravitsemustieteiden tutkija Vasanti Malik tietää kertoa, että viisi kupillista kahvia päivässä on juuri sopiva määrä.

– Kahvi, kunhan siinä ei ole liikaa sokeria tai kermaa, voi ehdottomasti olla osa terveellistä ruokavaliota, Vasanti Malik paljasti.

– Olipa se sitten kofeiinipitoista tai kofeiinitonta, kahvi sisältää runsaasti terveellisiä vitamiineja ja ravinteita, Malik jatkaa.

Vasanti Malikin mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että kahvin juonti saattaa vähentää diabeteksen sekä sydän- ja verisuonitautien riskiä. Terveysvaikutukset näkyvät parhaiten henkilöissä, jotka juovat noin viisi kupillista kahvia päivässä.