Ikea-tuoli hajosi kesken oppitunnin – opettajalle 220.000 dollarin korvaukset

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialainen opettajatar Jane Pisan on voittanut oikeudessa kiistan, joka koski Ikea-tuolin hajoamisesta aiheutuneita vammoja ja kärsimystä. Northam Senior High School -oppilaitoksessa työskentelevä Pisan oli loukannut itsensä istahdettuaan tuolille luokkahuoneessa.

Opettajan tuoli hajosi ja nainen kaatui maahan loukaten polvensa. Tapaus sattui vuonna 2013. ABC -kanavan mukaan nainen haastoi työnantajansa oikeuteen loukkaantumisesta ja polvivamman aiheuttamasta kärsimyksestä.

Opettajattaren mukaan vamma oli aiheutunut koulun välinpitämättömyydestä, sillä tuoli oli viallinen, mutta siitä huolimatta sitä ei oltu vaihdettu uuteen. Vian takia tuoli oli koottu väärin eikä se kestänyt opettajattaren painoa tai nojaamista. Pisan voitti oikeudessa ja koulu määrättiin maksamaan Janelle 220.000 dollaria korvausta.