Näihin vieraat kiinnittävät kodissa ensimmäisenä huomionsa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kiireisinä aikoina kodin siivoaminen voi jäädä toissijaiseksi, mikä on valitettavaa silloin kun kylään on tulossa yllätysvieraita. Huffington Post kertoi, minkä vuoksi kodin tarkkaa puunaamista ei kannata stressata vieraiden saapuessa, koska he kiinnittävät tutkitusti vain tiettyihin asioihin toisen kodissa huomiota.

Ensimmäinen asia minkä vieras huomaa on se miltä koti tuoksuu. Vieras haistaa aina toisen henkilön kodin tuoksun, koska se eroaa hänen oman kotinsa tuoksusta. Asunto kannattaa siis tuulettaa ja polttaa vaikka hieman kynttilöitä ennen vieraiden saapumista.

Koita järjestellä kaikki näkyvillä olevat tavarat ja vaatteet, jotka on laskettu väärään paikkaan. Pieni järjestely ja sohvatyynyjen asetteleminen saa kodin näyttämään heti siistimmältä, minkä lisäksi vieraan on mukavampi istahtaa sohvalle kun hänen ei tarvitse ensimmäisenä siirtää ystävän vaatteita siitä sivuun.

Pidä kylpyhuone puhtaana ja varmista, että vessassa on vessapaperia. Tämän lisäksi kannattaa pitää huolta siitä, että vieraille löytyy jotain pientä tarjottavaa. Varsinkin kesäisin hyvät juomat toimivat tarjottavina hyvin ja antavat vieraalle heti mukavan vaikutelman kodin tunnelmasta.