Läpinäkyvä kakku – kuin suuri vesipisara

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Japanissa kehitetty vesipisarakakku on alkanut herättämään kiinnostusta myös muualla. Huffington Post -sivuston mukaan New Yorkissa asuva Darren Wong on ollut sitä mieltä, että hieno luomus on tuotava myös Yhdysvaltoihin, minkä vuoksi hän lähti kokeilemaan koostumukseltaan erikoista ja vaikeaa kakkua.

Wong on varma siitä, että erikoiselta näyttävä läpinäkyvä japanilainen kakku tulee olemaan seuraava suuri trendikakku. Kakun reseptin oikein saaminen on vaikeaa, koska sen koostumus tulee olla hauras, kiiltävä, läpinäkyvä ja kaikin puolin kuin suuri vesipisara.

Kakkuun ei käytetä mitään muuta kuin kivennäisvettä ja liivatteen kasviperäistä korviketta agar-agaria, joka saa läpinäkyvän komeuden hyytymään jääkaapissa. Kakun tulee pystyä muotista pois otettaessa pitämään muotonsa mutta olemaan koostumukseltaan kuitenkin kevyttä kuin vesi. Kakun kanssa tarjotaan paahdettua soijapapujauhetta ja melassinkaltaista tummaa siirappia.