Ranskalaiskylässä valmistettiin 15 000 munan omeletti!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhan sanonnan mukaan omelettia ei voi tehdä rikkomatta munia. Erään ranskalaiskylän pääsiäismunakkaaseen niitä täytyi rikkoa jopa yli 10.000 kappaletta. Ranskan Bessieresissä valmistettiin maanantaina jättiläismäinen omeletti, jonka valmistukseen kului yhteensä 15.000 kananmunaa.

Kyseessä on 43 vuotta vanha pääsiäisperinne, jota seurasi tänä vuonna yli 10.000 ihmistä. Omeletti valmistetaan lukuisten kokkien toimesta, ja sitä tarjoillaan ilmaiseksi leivän kera. Perinne juontaa juurensa Napoleoniin liittyvistä legendoista.

Ranskan entisen keisarin kerrotaan nimittäin nauttineen Bessieressä aikoinaan niin hyvän omeletin, että hän vaati seuraavana päivänä jättimäisen munakkaan valmistamista koko armeijalleen.