Varoitus tietokoneen näppäimistöstä – älä tee tätä virhettä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tietokoneen näppäimistö on todellinen pöpöpesäke. Näppäimet ja niiden välit tulisi puhdistaa säännöllisesti. Nyt lifestyle-sivustoaan menestyksekkäästi ylläpitävä kotirouvien kuningatar Martha Stewart vinkkaa ohjeen tietokoneen näppäimistön puhdistamiseen. Puhdistamatta jättäminen on nimittäin tietokoneiden käyttäjien yksi yleisimmistä virheistä.

Ennen puhdistusoperaatiota tulee sammuttaa tietokoneen ja näppäimistön virta. Sen jälkeen näppäimistö käydään huolellisesti läpi paineilman avulla. Murut ja mönjät voi ravistella hienovaraisesti pois, kunnes otetaan avuksi astianpesuainetta ja rätti. Pyyhettä ei kuitenkaan kannata kastella liian kosteaksi, sillä neste ja sähkö eivät sovi yhteen.

Näppäimiä kannattaa hinkata hellästi. Viimeistely suoritetaan desinfioivan pesuaineen tai alkoholin avulla ja pumpulipuikolla. Bakteeritutkimus paljasti taannoin, että kotona eniten bakteereita keräävät erilaiset pelikonsolit ja näppäimistöt. Myös sohvan käsinojan kerrotaan sisältävän peräti 12 kertaa enemmän bakteereita kuin vessanpöntön istuinrenkaan.

How to Clean Your Keyboard

Everyone should know how to do this: http://martha.ms/6185B9ICN

Posted by Martha Stewart on Wednesday, March 30, 2016