Kannabisverolla tuetaan köyhiä ja kodittomia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Los Angelesin päättäjät ovat suunnitelleet käyttävänsä lääkekannabiksesta saatavat verotulot varattomien asukkaiden ja kodittomien auttamiseen. Viranomaiset ovat suunnitelleet muuttavansa kannabiksen verotusta tulevaisuudessa ja siitä saadut tulot käytettäisiin suoraan köyhien tukemiseen.

Varoilla olisi tarkoitus rakentaa kaupunkiin uusia asuntoja varattomille perheille ja uusia asuntoloita kodittomille. Sen lisäksi heille suunnattuja palveluita aiotaan kehittää ja parantaa. Mashable-sivuston mukaan analyytikot ovat arvioineet, että kymmenessä vuodessa verotuloa kertyisi yhteensä noin 1,78 miljardin dollarin edestä.

Vaikka veroja on tarkoitus käyttää suoraan kodittomien auttamiseen, ovat monet lääkekannabiksen käyttäjistä olleet verojen korotuksia vastaan. Monet viranomaisista pelkäävät, että liian korkeat verot ajavat lääkekäyttäjät ostamaan kannabiksensa laittomasta katukaupasta. Siitä huolimatta suunnitelman uskotaan menevän eteenpäin. Los Angelesissa asuu tämänhetkisen arvion mukaan 254.000 koditonta ihmistä.