Kuntosalin mainos suututtaa: ”Avaruusoliot kaappaavat lihavat ensin!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilainen Fit4Less-kuntosaliketju on saanut kohun aikaan uudella tienvarsimainoksellaan. Derbyshireen ilmestyneessä mainoksessa nimittäin kerrotaan, että avaruusoliot ovat tulossa ja he kaappaavat mukaansa ensin kaikki lihavat ihmiset.

Mainoksessa kehoitetaan ihmisiä pelastautumaan hankkimalla itselleen salijäsenyyden. Derbyshireläiset ovat olleet mainoksesta tuohtuneita, vaikka se onkin tehty humoristiseen tyyliin. Mainoksesta suuttuneet ihmiset ovat vaatineet kyltin poistamista.

Raivoisasta vastaanotosta huolimatta avaruusoliokampanja on osoittautunut menestyksekkääksi. Markkinoinnista vastaavan Jan Spaticchian mukaan salijäsenyyksien myynnissä on tapahtunut kasvua kampanjan aloittamisen jälkeen.

Derby Telegraph -lehden mukaan mainosta on arvosteltu lukuisten hyväntekeväisyysjärjestöjen toimesta. Kiusaamisen vastaisiin kampanjoihin osallistuneet säätiöt ja järjestöt ovat toivoneet, että mainos poistetaan. Järjestöjen edustajat ovat sitä mieltä, että mainos kannustaa kiusaamaan ylipainoisia ihmsiä. Järjestöt uskovat, että etenkin kouluikäiset lapset saavat mainoksen perusteella kiusata ylipainoisia koulukavereitaan.