Näin myyntiautomaatti toimii – yksinkertaista ja nerokasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni on varmasti joskus miettinyt, miten erilaiset myyntiautomaatit tunnistavat käytännössä niihin syötetyt oikeat kolikot vääristä. Youtuben Science Channel -kanavan Machines: How They Work -videosarja tarjoaa tähän vastauksen.

Automaatit on varustettu tarkalla valosensorilla, joka arvioi kolikon koon. Elektromagneetit puolestaan selvittävät, minkä tyyppisestä metallista automaattiin syötetty raha koostuu. Laite tunnistaa kolikon laadun sekunnin murto-osissa.

Myyntiautomaatit koostuvat noin 85 osasta, jotka tunnistavat jopa noin 15.000 kolikkoa vuoden aikana. Video myös paljastaa kuinka nykyaikaiset automaatit varmistavat tuotteen tippuvan varmasti luukkuun, josta ostaja voi poimia sen talteen.

Uusimmat