Saudi-isä osti lapsilleen sateenkaarilipun – pidätettiin välittömästi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Saudiarabialainen perheenisä on pidätetty epäiltynä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tukemisesta. Isä oli nimittäin tilannut netistä sateenkaarilipun ja hän oli laittanut sen liehumaan kotipihallaan olevaan salkoon.

Saudi-Arabiassa homoseksuaalisuus on laitonta ja viranomaiset katsoivat miehen osallistuvan ja kannustavan ihmisiä pride-liikkeeseen. CNN-kanavan mukaan kyseessä oli kuitenkin erehdys, sillä mies oli hankkinut lipun lastensa pyynnöstä.

Saudi-isä kertoi poliiseille, että hänen lapsensa olivat ihastuneet lipun väreihin ja he olivat pyytäneet häntä ostamaan lipun. Sateenkaarilipulla isä oli halunnut vain ilahduttaa perheenjäseniään. Mies on päässyt vapaaksi takuita vastaan ja hän on luvannut ottaa lipun pois salosta. Toistaiseksi ei ole tiedossa aiotaanko isää vastaan nostaa syytteet.