Uusi haastaja Spotifylle ja Apple Musicille – Soundcloud lanseerasi suoratoistopalvelun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Soundcloud on pavelu, jossa muusikot voivat jakaa kappaleitaan helposti verkossa. Sivustolla voidaan jakaa ja kuunnella myös muun muassa podcasteja ja DJ-miksauksia. Nyt Soundcloud on laajentamassa toimintaansa aloittamalla maksullisen suoratoistopalvelun.

Soundcloud Go antaa käyttäjilleen mahdollisuuden kuunnella rajattomasti musiikkia ilman mainoksia 9.99 dollarin kuukausihintaan. Yhtiön mukaan palvelussa tulee olemaan yli 125 miljoonaa kappaletta 12 miljoonalta artistilta.

Soundcloud oli taannoin vaikeuksissa tekijänoikeuksiin liittyvien oikeusjuttujen vuoksi. Yhtiö teki kuitenkin sopimuksen Sony Music, Warner Music ja Universal Music Group -yhtiöiden kanssa. Sen myötä levy-yhtiöiden levittämää musiikkia kuullaan myös jatkossa Soundcloudissa.