Tesla Model 3 mullisti automaailman – varauksia jo 10 miljardilla dollarilla

Autot Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Automaailman jo vuosia siten sähköautoillaan mullistanut yhdysvaltalainen Tesla teki aprillipäivänä sen mitä yhtiöltä odotettiin ja mitä perinteiset autovalmistajat pelkäsivät jo vuosien ajan. Tesla julkisti nimittäin edullisen Model 3 -mallinsa, joka löi heti kaikki ennätykset.

Yhtiön ilmoituksen mukaan Tesla Model 3 -autoa varattiin nimittäin yhdessä päivässä yli 100.000 kappaletta. Perustaja Elon Musk vahvisti sittemmin, että lauantai-iltaan mennessä varauksia oli tehty yli kymmenkertaisesti edellisen maailmanennätyksen verran, yhteensä huimat 276.000 kappaletta.

Edullisen hintaluokan Tesla tulee maksamaan Yhdysvalloissa noin 35.000 dollaria ja Suomessa veroineen reilut 40.000 euroa. Mikäli kaikki nyt varatut autot lunastetaan, nousee niiden arvo peräti 9,7 miljardiin dollariin. Mikäli varauksista lunastetaan vain 70 prosenttia, nousee myynti silloinkin 6,8 miljardiin dollariin. Melko todennäköistä on, että kaikki varaukset lunastetaan ja että ennakkovarausten määrä nousee jopa 500.000 kappaleeseen.