Tiedekirjailija: Yksinkertainen leikki tekee lapsesta menestyneemmän

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tiedekirjailija Daniel Goleman oli Oprah Winfreyn vieraana Super Soul Sunday -ohjelmassa puhumassa lapsista, kasvatuksesta, tunneälykkyydestä ja aikuisten roolista lasten oppimisessa. Goleman kertoi lapsille tehtävästä meditaatioharjoitteesta, jonka avulla lapsista voi tulla aikuisena menestyksekkäämpiä.

Meditaatioharjoitteessa lapsi saa valita mieleisensä lelun ja käydä makuulle selälleen. Lapsen tulee asettaa lelu vatsansa päälle ja alkaa hengittämään syvään. Lapsen tulee katsoa vatsansa päällä hengityksen tahdissa laskevaa ja nousevaa lelua samalla kun hän laskee jokaisen ulos- ja sisäänhengityksen aikana kolmeen.

Harjoite parantaa Golemanin mukaan lapsen oppimiskykyä todella paljon, koska lapsi pysyy yksinkertaisen harjoitteen jälkeen koko päivän paljon keskittyneempänä. Tämä pienenä opittu keskittymisharjoite antaa niin hyvät mahdollisuudet selvästi ajattelemiselle, oppimiselle, tarkkailulle sekä keskittymiselle, että lapsista on tullut odotettua menestyneempiä vanhempana.

Harjoitusta on käytetty päivittäin esimerkiksi kouluissa, jotka ovat huonolla alueella ja joissa lapset ovat saaneet hieman vaikeamman alun tai asuvat huonoissa olosuhteissa. Meditaatioharjoite vaikuttaa heti positiivisesti lapsen aivoissa siihen alueeseen, jossa uuden oppiminen tapahtuu.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat