Näin Italiassa: Ala-asteikäisille oppitunteja viineistä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Italiassa sijaitsevissa koulussa aiotaan järjestää tulevaisuudessa oppitunteja viineistä. Uudistuksen myötä viinitunteja järjestetään koululaisille jo ensimmäisestä luokasta lähtien, eli nuorimmat oppilaat ovat vasta kuusivuotiaita.

The Times -lehden mukaan oppituntien tarkoituksena on valistaa lapsia viineistä, sen valmistuksesta ja sen käytöstä. Oppitunneilla perehdytään siihen, kuinka viinejä käytetään oikein. Alaikäiset koululaiset eivät maistele tunnilla viinejä, mutta he oppivat viinien historiasta ja sen vaikutuksista italialaiseen kulttuuriin.

Koululaisille suunnattujen oppituntien järjestämisen kannattajina ovat olleet erityisesti italialaiset viinintuottajat. Kokeilu on saanut alkunsa Brescian kaupungista ja tulevaisuudessa käytäntöä laajennetaan muihinkin kouluihin.

Oppitunnit ovat olleet menestys, sillä nuoret oppilaat ovat olleet kiinnostuneita aiheesta. Ministerit ovat sitä mieltä, että mitä nuorempana lapset oppivat arvostamaan ja käyttämään viinejä oikein, sitä positiivisempia vaikutuksia siitä on Italian tulevaisuudelle.