Ammattijärjestäjän koti on jokaisen siisteysfriikin unelma

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa syntyi 1980-luvulla ammattijärjestäjien liike, jossa erinomaiset organisaattorit ryhtyivät tarjoamaan palveluitaan tavallisille ihmisille. Ammattijärjestäjät auttavat kodin tavaroiden organisoimisessa sekä ajankäytön hallinnassa.

Helpoin tapa siisteyteen on esineiden pitäminen niiden omilla paikoillaan. Ammattijärjestäjä Alejandra Costello esittelee oman supermallikkaasti järjestellyn kotinsa. Naisen mukaan tavaroiden järjestäminen on helppoa ja mukavaa, kunhan osaa luopua kaikesta ylimääräisestä.

Naisen ruokavarastossa ja astiakaapeissa on pyöriviä tarjottimia, vetolaatikoita ja porrastettuja hyllyjä, jotta astiat, maustekastikkeet ja kuiva-aineet eivät häviäisi kaappien perukoille. Kaikki askartelijat ovat kateellisia Costellon työhuoneelle, sillä siellä on kaikki esillä ja järjestyksessä likimain paremmin kuin lahjatavarakaupoissa.

Ammattijärjestäjä on merkannut lapuilla ja värikoodeilla jopa vaatekaappinsa sisällön, jotta jokainen paita ja kenkäpari löytäisivät käytön jälkeen omalle paikalleen. Kosmetiikkatuotteet ovat siististi oven takana pienissä lokeroissaan ja tärkeimmät hygieniatuotteet kiinnitetään peilikaapin oveen magneetilla. Järjestelyn avulla saa tehokäytettyä pienen asunnon tilan parhaimmalla mahdollisella tavalla.