Manic Street Preachers esiintyy kesällä Vaasassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasassa ensi kesänä järjestettävän Wasa Open Airin pääesiintyjäksi saapuu walesilainen Manic Street Preachers, joka on yksi 1990-luvun brittirockin suurimmista nimistä. Yhtye juhlistaa tänä vuonna kiertueen muodossa menestysalbumiaan Everything Must Go, jonka julkaisusta on kulunut 20 vuotta.

Keväällä 1996 julkaistu Everything Must Go oli yhtyeen ensimmäinen jättimäinen kaupallinen menestys. Levy myi Isossa-Britanniassa tuplaplatinaa, ja se oli Mercury Prize -ehdokas vuoden parhaaksi albumiksi ja toi yhtyeelle kaksi tärkeää pystiä Brit Awardseissa. Maailmanlaajuisesti levy on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Wasa Open Airin artistikattauksen viimeistelee tapahtuman ainoa kotimainen esiintyjä, Egotrippi, joka saapuu pitkästä aikaa Vaasaan. Viime vuonna Vuosi nolla -albumin julkaissut ja sen tiimoilta kiertänyt suosikkibändi valmistelee parhaillaan seuraavaa pitkäsoittoaan ja keikkailee harvakseltaan. Wasa Open Airissa nähdään myös The Cardigans ja Weeping Willows.