Seksin keskimääräinen kesto paljastui – odottamattoman vähän!

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tutkijat antoivat 500 pariskunnalle sekuntikellon, jonka avulla he mittasivat seksiaktiensa pituuksia kuukauden ajan. Kello pantiin käyntiin penetraation aloittamisesta ja lopullinen aika määrittyi ejakuloinnin tapahtuessa. Lyhyin akti kesti 33 sekuntia.

Suuressa seksitutkimuksessa ei mitattu esileikin tai jälkipelin pituutta. Selvitys perehtyi ainoastaan varsinaisen penetraation kestoon, jolloin sekuntikello mittasi ajan aktin aloittamisesta ejakulointiin. Pisimmillään sessio kesti 44 minuuttia. Näin pitkä yhdyntä oli kuitenkin keskiarvojen mukaan harvinainen.

Maailmanlaajuisesti mitattuna penetraatio kesti keskimäärin 5,4 minuuttia. Lyhyimmät aktit olivat Turkissa, kun siellä yhdyntä kesti keskimäärin vain 3,7 minuuttia. Myös ikä vaikutti olennaisesti seksin kestoaikaan, sillä vanhempien pariskuntien yhdynnät olivat lyhyempiä kuin nuoremmilla rakastelijoilla.