Lapset kokeilivat takavuosien kouluruokia: ”Heitä käy sääliksi”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koululounaat ja syömistottumukset ovat kokeneet paljon muutoksia viimeisen vuosisadan aikana. Amerikassa lapset voivat syödä joko koulun kahvilassa tarjotun lounaan tai sitte vanhempien heille mukaan pakkaaman aterian, joka on ehtinyt vuosikymmenien saatossa muuttumaan sisällöltään melko paljon.

Bon Appétit on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa lapset laitettiin maistamaan lounaita, joita koululaiset söivät vuosisadan alusta lähtien. Lapset maistelevat lounaita jokaiselta vuosikymmeneltä 1900-luvulta 2000-luvulle saakka.

Yleisesti lounaat ovat melko kuivia ja tylsiä lasten mielestä, mutta muutama ateria kuitenkin yllätti lapset positiivisesti. Yksi tyttö kertoi olevansa jopa pahoillaan siitä, että lapset ovat joutuneet syömään aiemmin niin huonoa lounasta.

Arvatenkin lapset alkoivat olemaan tyytyväisempiä lounaaseen mitä enemmän se alkoi muistuttamaan heidän syömiään ruokia. Kaikki kuitenkin maistelivat reippaasti aterioita, jotka heille annettiin.