Lääkäriopiskelija kärsii napafobiasta – luvassa ongelmia ammatissa

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

25-vuotias lääketieteen opiskelija haluaa valmistua lääkäriksi, mutta hänen tutkintonsa suorittamista uhkaa kuitenkin se, että hän kärsii harvinaisesta ja melko erikoisesta pelosta. Jones pelkää kuollakseen napoja ja niiden näkeminen saa naisen pahoinvoivaksi.

Jones opiskelee Leicesterin yliopistossa lääketiedettä, mutta ei ole onnistunut pääsemään eroon napakammostaan. Nainen ei pysty koskettamaan omaa napaansa tai kenenkään muun napaa ilman, että hän alkaisi voimaan pahoin ja tuntemaan olonsa heikoksi, Mirror kertoo.

Jonesia inhottaa niin paljon ajatus navan koskettamisesta, että hän alkaa voimaan fyysisesti pahoin. Nainen tietää pelon olevan turha, mutta hänestä navan koskettaminen tuntuu samalta kuin joku koskettelisi hänen sisuskalujaan navan kautta. Nainen ei pysty lehden mukaan edes katsomaan vierestä, jos joku muu koskettaa omaa napaansa.