Orpokodin paljastus saa vanhemmat kyyneliin

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Dayna Mager on julkaissut Facebook-sivuillaan kuvan, joka on lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa. Kuvassa on aviomiehen tallentama suloinen tilanne, kun hän on nähnyt vaimonsa nukkumassa vauvan kanssa pinnasängyssä.

Kuvan leviämisen syy on kuitenkin tarina, jonka Mager on kuvatekstiin kirjoittanut. Mager kuuli juuri esikoisensa syntymän jälkeen tarinan, jota hän ei tule unohtamaan koskaan. Magerin tuttava oli käynyt vierailemassa Ugandassa orpokodissa. Hän oli nähnyt suuren tilan, jossa arviolta noin sata vauvaa nukkui pinnasängyissä. Miehen yllätykseksi pienten vauvojen täyttämä tila oli aivan hiljainen.

Mies oli kysynyt orpokodin hoitajilta, miten kaikki vauvat voivat olla niin hiljaa. Hoitaja oli vastannut vauvojen aina itkevän syntymän jälkeen. Orpokodissa ne kuitenkin nopeasti huomaavat, että kukaan ei koskaan tule nostamaan niitä syliin tai lohduttamaan vaikka ne itkisivät tunteja. Tämän vuoksi kaikki vauvat lopettavat orpokodissa itkemisen tilanteissa, joissa ne normaalisti itkisivät.

Tarina oli saanut Magerin itkemään ja lupaamaan vauvalleen tulevansa aina lohduttamaan häntä kun hän itkee pinnasängyssään. Kuvassa nähdään yksi yö, jolloin äiti oli mennyt lohduttamaan tyttöä kun hän oli itkenyt sängyssään puhkeavien hampaiden vuoksi.