Avokado liian raaka? Näin kypsytät sen 10 minuutissa

Ruoka · Annukka Heikkilä

Avokado on monien rakastama terveellisiä rasvoja runsaasti sisältävä herkku. Avokadon ostaminen voi olla hieman kinkkistä sillä avokadot tulee nauttia juuri oikealla hetkellä. Tähän ongelmaan on kuitenkin olemassa yksi helppo niksi, jonka avulla raakakin avokado muuttuu hetkessä syötäväksi.

Avokadon kypsyyden pystyy tunnustelemaan painamalla kevyesti avokadon kapeammasta päästä. Jos pää on hieman pehmeä ja antaa periksi, avokado on tarpeeksi kypsä. Välillä voi kuitenkin tehdä sen virheen, että ostaa kotiin avokadon, joka on vielä aivan liian kova ja raaka.

Purewow on jakanut sivustollaan niksin, jonka avulla kovan avokadon pystyy kypsyttämään kotikonstein pehmeäksi vain 10 minuutin aikana. Avokado tulee kääriä folion sisään ja laittaa sata-asteiseen uuniin. Kymmenen miuutin kuluttua kypsyys kannattaa tarkistaa.

Jos avokado on edelleen kova, kääri hedelmä takaisin folion sisään ja anna olla uunissa vielä toiset kymmenen minuuttia. Kun avokado on kypsä ja tuntuu päästä pehmeältä, laita hedelmä jääkaappiin jäähtymään hetkeksi, minkä jälkeen hedelmä on valmis nautittavaksi.