Maailman vanhin koira kuoli – eli peräti 30-vuotiaaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman tiettävästi vanhin koira on menehtynyt. Australian Woolsthropessa asunut australiankelpie-rotuinen Maggie ehti elämään kunnioitettavaan 30 vuoden ikään. Maggie olisi ollut ihmisten vuosissa noin 164-vuotias.

Koiran omistajan, Brian McLarenin mukaan Maggie oli kuuro, mutta muuten virkeässä kunnossa vielä päiviä ennen kuolemaansa.

Australiankelpien ikäennätys on Huffington Post -lehden mukaan epävirallinen, sillä virallisten papereiden puutteesta johtuen koiran ikää ei ole voitu todistaa. McLarenin mukaan Maggie kuitenkin liittyi perheeseen hänen poikansa ollessa neljävuotias. Miehen poika on nykyään 34-vuotias.

Maailman vanhimman koiran virallista ennätystä pitelee Bluey-koira, joka menehtyi vuonna 1939. Guinness World Recordsin mukaan Bluey oli kuolleessaan 29 vuotta ja 5 kuukautta vanha.