Microsoft esitteli Holoportation-tekniikan – uusi tapa kommunikoida

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Microsoft esitteli taannoin kehitteillä olevaa Project Hololens -laitettaan, jonka luvataan tuovan hologrammit jokapäiväiseen elämään. Laite liittää kolmiulotteisia kuvia käyttäjän näkökenttään saumattomasti tosimaailman kanssa.

Nyt Microsoft on esitellyt Holportation-tekniikkaa, joka mahdollistaa hologrammia muistuttavan 3D-kuvan lähettämisen etänä. Tuloksena syntyvää reaaliaikainen videokuva näyttää hololens-laseilla siltä, kuin kuvattava henkilö olisi samassa huoneessa lasien käyttäjän kanssa.

Tekniikan avulla Hololens-lasien käyttäjä voi siis kommunikoida toisella puolella maailmaa olevan ”holoportatun” henkilön kanssa aivan kuin he olisivat fyysesti samassa tilassa. Microsoft aloittaa Hololens-lasien toimittamisen valituille ohjelmistokehittelijöille 30. maaliskuuta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, koska laitteita ollaan tuomassa myös normikuluttajien käyttöön.