NASA julkaisi videon auringonpurkauksesta – massiivisuus jotain uskomatonta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on viime aikoina hemmotellut avaruuden ystäviä lukuisilla korkealaatuisilla videoilla. Tuoreella videolla päästään ihastelemaan auringon pinnalla tapahtunutta purkausta.

Solar Dynamics Observatory -sateliitin kuvaama auringonpurkaus tapahtui 17. huhtikuuta. Roihu purkautui noin viisi kertaa Maapallon kokoisesta auringonpilkusta.

NASAn mukaan auringonpurkaukset, jotka tunnetaan myös auringon soihtuina, ovat tähden pinnalla ilmeneviä voimakkaita säteilyn purkauksia. Vaarallinen säteily ei läpäise maapallon ilmakehää eikä vaikuta ihmisiin. Erityisen voimakkaat purkaukset voivat kuitenkin esimerkiksi vahingoittaa kiertoradalla olevia sateliitteja ja häiritä GPS-signaaleja.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat