Snowden-elokuvan traileri julkaistiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tietovuotaja Edward Snowden julkisti kesäkuussa 2013 NSA:n salaiseksi luokiteltua tietoa, joka koski maailmanlaajuista joukkovalvontaa. Nyt miehen tarina on kääntymässä elokuvaversioksi, jossa Snowdenia näyttelee Joseph Gordon-Levitt.

Elokuva seuraa Edward Snowdenin tarinaa hänen armeija-ajoistaan aina CIA:n ja NSA:n leivissä työskentelemiseen ja lopulta tietovuotoon sekä sen seurauksiin. Snowdenin ohjaa yhteiskunnallisista elokuvistaan tunnettu Oliver Stone.

Joseph Gordon-Levittin ohella elokuvan päärooleissa nähdään muun muassa Nicolas Cage, Shailene Woodley, Zachary Quinto, Melissa Leo ja Scott Eastwood. Syyskuussa Yhdysvaltojen ensi-iltansa saavan tositapahtumiin perustuvan draamatrillerin traileri on nyt katsottavissa verkossa.