Hämmentävä väite: Koiran ja ihmisen sydämenlyönnit synkronoituvat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monia tutkimuksia on tehty siitä, että koirat alentavat niiden omistajien stressiä ja vaikuttavat muutenkin positiivisesti ihmisten terveyteen. Nyt uusi tutkimus on saanut selville, että ihmisen ja koiran luoma yhteys on niin vahva, että jopa niiden sydämet alkavat lyömään samaan tahtiin.

Huffington Post kertoo tutkimuksesta, jossa tutkittiin mitä ihmisen ja koiran sykkeelle tapahtuu kun heidät laitetaan samaan huoneeseen. Tutkijat osasivat odottaa ihmisen sykkeen alenevan, koska lemmikit tutkitusti vähentävät ihmisten stressitasoja. Yllättävää oli kuitenkin se, että myös lemmikin stressitasot lähtivät laskuun omistajan tullessa huoneeseen.

Omistajan ja koiran nähdessä toisensa kummankin syke alkoi laskemaan. Todellinen yllätys kuitenkin koiran sydämenlyöntien hidastumisen lisäksi oli se, että alle minuutin yhdessäolon jälkeen omistajan ja koiran sykkeet olivat synkronoituneet keskenään.

Koiran ja omistajan sydämet alkoivat lyömään samaan tahtiin jo lyhyen yhdessäolon jälkeen, mikä vahvistaa vielä entisestään sen, että koiran ja omistajan luoma suhde on todella ainutlaatuinen ja vahva.