Älä tee montaa epämiellyttävää asiaa päivässä – tässä syy!

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monilla ihmisillä on aikataulutettuna päiviinsä useampia asioita, joiden tekeminen ei miellytä. Epämiellyttävät asiat tehdään yleensä tahdonvoimalla, jota ihmisellä ei olekaan psykologin mukaan rajattomasti. Tämä vuoksi asiantuntija kehottaakin ihmisiä käyttämään sen viisaasti.

Psykologi Roy Baumeister kertoo Huffington Post -sivuston mukaan, että ihmisellä on tietty määrä tahdonvoimaa varastossaan jokaista päivää kohden, minkä vuoksi se pitäisi opetella käyttämään viisaasti. Päivän aikana tulisi tehdä paljon miellyttäviä asioita, että henkilö pystyy suorittamaan myös juuri ne tahdonvoimaa vaativat askareet.

Jos päivä koostuu liian monesta tahdonvoimaa vaativasta asiasta, ihminen tulee luultavasti iltaa kohden lipsumaan päätöksistään. Haastavan työpäivän ja esimerkiksi mieltä uuvuttavan herkkulakon aikana ei kannata ajoittaa liikaa vaativia tehtäviä enää illalla suoritettavaksi.

Illan tullen mieli alkaa antamaan periksi, jolloin koulutehtävistä tai kotitöistä alkaa lipsumaan, lenkille ei tulekaan lähdettyä ja sohvalla television ääressä syötävälle suklaalle löytyykin enemmän hyviä selityksiä kuin huonoja.