Tätä on tulevaisuus! Laite kertoo onko ruoassa gluteenia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhä useammilla ihmisillä on tapana vältellä gluteenia ruokavaliossaan, vaikka he eivät kärsisikän varsinaisesta keliakiasta. Nyt San Franciscosta kotoisin oleva startup-yritys lupaa tehdä gluteenien välttelemisestä helpompaa.

6Sensorlabsin Nima -laitteen kerrotaan tunnistavan nopeasti, sisältääkö ruoka gluteenia. Tämä tapahtuu laittamalla pienen palan ruokaa kertakäyttöiseen kapseliin, joka puolestaan aseteteaan laitteen sisään.

Mikäli ruoka sisältää gluteenia, Niman näyttöön ilmestyy hymyilevä naama. Mikäli ruoassa on gluteenia, näyttöön ilmestyy alakuloinen naama. Live Science -sivuston mukaan laite kertoo tuloksen muutamassa minuutissa.

Nima toimii liuottamalla ruoan entsyymeistä ja vähäisiäkin gluteenimääriä tunnistavista vasta-aineista koostuvaan seokseen. 6Sensorlabsin toisen perustajan, Scott Sundvorin mukaan laite toimii 99.95 prosentin tarkkuudella. Noin 170 euron hintainen Nima ilmestyy markkinoille Yhdysvalloissa myöhemmin tänä vuinna.

To all who celebrate, have a safe and healthy Easter holiday from the Nima team!

Kuva, jonka Nima (@nimasensor) julkaisi