Laskukaava kertoo tulevien lasten pituudet? ”Lääkärit käyttäneet jo pitkään”

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhempien ja vanhempien suvun jäsenten pituuksien perusteella pystytään yleensä päättelemään kuinka pitkiä omat lapset tulevat olemaan. Tulevien lasten pituuden arvioimiseen on kuitenkin olemassa myös helppo kaava, jonka avulla pituuden pystyy arvioimaan.

Poikien pituus:

Äidin ja isän yhteenlaskettuun pituuteen lisätään 13 senttimetriä, minkä jälkeen tulos jaetaan kahdella.

Tyttöjen pituus:

Äidin ja isän yhteenlasketusta pituudesta vähennetään 13 senttimetriä, minkä jälkeen tulos jaetaan kahdella.

Laskukaava on ollut Daily Mail -lehden mukaan lääkäreiden ja tutkijoiden käytössä jo 1970-luvulta lähtien. Kaava arvioi pituuden 80 prosentin varmuudella, mutta myös ympäristö ja ruokavalio vaikuttavat lapsen pituuteen. Tutkijat ovat myös huomanneet, että vanhemmat sisarukset ovat yleensä selvästi pidempiä ja perheiden kuopukset suhteessa lyhyempiä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat