Leijonille tehtiin lelu – toimii kuin kissoilla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kissat pitävät yleensä leikeistä, joissa ne saavat saalistaa, jahdata ja hyökkäillä. Yksi kissojen suosikkileluista taitaakin olla keppi, jonka päähän laitetaan roikkumaan naru. Ihminen voi härnätä kissaa kepin avulla ja liikutella narua, johon kissat ovat hyökkäämässä.

Oregon Zoo -eläintarhassa leijonien parissa työskentelevän hoitajan työhön kuuluu keksiä isoille kissaeläimille virikkeitä, jotka saavat kissat pysymään aktiivisina, liikkumaan ja käyttämään lihaksiaan ja vaistojaan samalla tavalla kuin luonnossakin. Hoitaja päätti kokeilla leijoniin naruleikkiä, josta hän teki leijonia varten jättiläismäisen version.

Hoitaja teki ruskeasta paperista pitkän köyden, jonka päähän nainen sitoi leluja. Kävi nopeasti ilmi, että myös leijonat reagoivat naruleikkiin samalla tavalla kuin kissat. Leijonat alkoivat heti hyppimään ja yrittämään narua ja siinä roikkuvia esineitä kiinni.